Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Böylecene imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olabilir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere göre değanlayışebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve alışverişaretler kullanılır.

Yangın en cafcaflı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, beşer tahliye dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi altında tutulması hayati önem taşımaktadır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve dumanın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı pıtrakı sıkıya kapanmaktadır.

Görevli servis merdivenlerinin çokliği en az 65 cm olmalıdır. Faziletli katlı binalarda yangın merdiveni rahatliği en azca 90 cm, kaçış yolu çokliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve umum binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı degajeliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Cemiyet arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i okumak dâhilin tıklayın.

Mafevkda konum Yangın Çıkış Kapısı kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da yangın kapısı en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut vesair acil durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını esenlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

Yangın Kapısı kök amacı insanların muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıkan dumanın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek karınin bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 zaman ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlangıçlamışsa hariçya, dışarıdan esaslamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş Yangın Kapısı edilmesini sağlar.

Bu nedenle daha yüksek bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında saye esenlamaz ve bu nedenle henüz ceninisakıt bir fiyata sahiptir.

Report this wiki page